SALV start adviestraject rond GLB post 2020

De SALV wil een proactieve bijdrage leveren aan het debat rond het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Het huidige GLB ging van start op 1 januari 2015, maar de discussie rond het volgende landbouwbeleid, het GLB post 2020, is al volop gestart. De SALV nodigde de Minaraad uit voor een gezamenlijk adviestraject.

Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is omvangrijk en complex; daarom wil de SALV voldoende tijd nemen om een gedegen en gedragen advies op te maken.

De SALV start met kennisopbouw rond 4 clusters: visie & maatschappelijke relevantie, natuur en milieu, landbouweconomie op bedrijfsniveau en landbouweconomie op ketenniveau.

Experten van onder andere het departement Landbouw en Visserij, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsindustrie, VITO, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Oxfam Solidariteit, Fevia en KU Leuven delen hun kennis met de SALV en brengen het debat binnen de SALV op gang.

De raad wenst een advies uit te brengen tussen de publicatie van de mededeling van de Europese Commissie en de publicatie van de eerste wetgevende voorstellen. Op basis van de huidige kennis is dit eind 2017.

Contact