SALV-event 2019 - Water en land verbonden

De SALV bracht op vrijdag 21 juni 2019 zijn netwerk samen in Oostende om het potentieel van innovatieve ketens aan zee te verkennen. Als locatie koos de SALV voor De Cierk en de vernieuwde vismijn van de stad. Willy Versluys en Stephanie Debels van De Cierk en Sylvie Becaus van Vlaamse Visveiling ontvingen ruim 70 sleutelfiguren uit de land- en tuinbouw en visserij. Zij vertegenwoordigden meer dan 30 organisaties en instellingen.

Emiel Brouckaert, voorzitter TWV: “De TWV bouwt mee aan de toekomst van de visserij en schenkt daarbij aandacht aan elke vorm van innovatie binnen de hele sector. Die brede belangstelling brengt ons vandaag naar twee bedrijven die elk volgens een eigen strategie en positionering in de visserijcluster zuurstof geven aan die toekomst.”

De locatie van het SALV-event illustreert de kracht van innovatie en samenwerking in de visserij- én landbouwsector. De Cierk opent later dit jaar maar de SALV mocht al proeven van het nieuwe concept. De Cierk plaatst de consument centraal en bouwt rond hem of haar nieuwe waardeketens op. Onder hetzelfde dak zullen verschillende winkels in De Cierk zorgvuldig geselecteerde premium producten aanbieden uit de visserij én de landbouw. Daarnaast komt er ook een culinair belevingscentrum voor inspirerende kookworkshops.

Vlak naast De Cierk opent de vernieuwde Oostendse vismijn weldra haar deuren. Naast een hogere efficiëntie mikt de Vlaamse Visveiling nv met investeringen in de koude keten ook op kwaliteit. Met de moderne koelinfrastructuur zal de kwaliteit van de visproducten verder toenemen.

Hendrik Vandamme, voorzitter SALV: “De Cierk en de visveiling creëren meerwaarde door producenten, handelaren en consumenten te laten samenkomen. En net dat is in essentie ook de meerwaarde van de SALV. Want het is door uiteenlopende organisaties samen te brengen en constructief te laten samenwerken dat de adviesraad een waardevolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van een gedragen landbouw- en visserijbeleid.”

Foto SALV event - Oostende

Bekijk de foto's van het SALV-event